Стела Кенфилд

Начало / Автори / Стела Кенфилд


Стела Кенфилд е родена в град Варна. Завършила е Спортната академия в София с магистърска степен по специалност Педагогика на Спорта. През 1980 г. напуска страната нелегално, за да избяга от потисническия режим на комунизма. След като живее и работи в продължение на пет години в Германия, тя се премества в САЩ през 1985. В Германия Стела работи с керамика, което бележи началото на артистичната й кариера. Като почитател на акварел от детството си, тя става запален последовател на тази вълнуваща техника. Тя има късмета да учи с едни от най- добрите американски акварелисти като Милфорд Зорнс, Сердж Холербах, Карла О'Конър, Франк Уеб, Робърт Уейд (Австралия) и много други. През 1998 г. Стела открива собствена галерия в град Купевил, Вашингтон, САЩ. През 2000 г. основава фондация "Звездно изкуство", образователна и благотворителна организация с нестопанска цел, посветена на подпомагането на деца без родителска подкрепа в България. От 2001 г. Стела е канена ежегодно да преподава в Daniel Smith Inc., САЩ, една от водещите компании в света за производство и продажба на бои за искуство. Компанията закупува една от картините й за постоянната си колекция и включва нейният диск “Разобличаване Мита за Таланта” в тяхната дистрибуторска мрежа. Наскоро тя е почетена от Даниел Смит с два “Stella Canfield’s Artist Master Set” с любимите й цветове и е включена в интервютата на собственика, Джон Когли, озаглавени “In the Artist’s Studio”.
Днес Стела преподава акварел, журира и участва в изложби, инициирани от организации на изкуството в САЩ, Европа и Азия. Тя е получила много международни награди за работата си. Нейните картини са в частни, корпоративни и музейни колекции в Америка, Европа и Азия. Творбите на Стела и приносът към американското изкуство са публикувани в книгата на Карлин Холман "Акварел – Духът на спонтанността".

Налични творби на автора:

Изложби в Арт Галерия Ларго:


Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия