Метаморфози

самостоятелна изложба-графика на Константин Антюхин, Украйна
20.09. - 08.10.2018

Метаморфози

Начало / Изложби / Метаморфози

Към творбите

самостоятелна изложба – графика на Константин Антюхин, Украйна

20 септември– 08 октомври 2018

Откриване: 20 септември 2018, 18:30 ч., Арт Галерия Ларго, Зала 2

На 20 септември 2018 г. от 18:30 часа в Зала 2 на галерия Ларго ще бъде открита самостоятелна изложба - графика на украинския художник Константин Антюхин. Експозицията носи името „Метаморфози“ и се състои от тридесет и три произведения в областта на графиката, седемнадесет от които са екслибриси. Събитието е част от съпътстващата програма на Трети Международен Екслибрис Конкурс Варна, а Константин за второ поредно издание е член на оценяващото жури.

Темата за метаморфозата е любима на много художници, тъй като понятието е всеобхватно и всеки творец би могъл да представи собствена интерпретация, различна от която и да е друга. Своя трактовка Константин е изобразил в творбата „Метаморфози“, която дава и заглавието на изложбата. В нея с изкусен щрих, прецизна линия, ситно точкуване и изключително майсторство той е изобразил процеса на преобразяване на поповата лъжичка в жаба, на жабата в жена, на жената в богиня. Творба, натоварена с много символика, приканваща зрителя да гледа, открива и разгадава. А този приток на вдъхновение се е разпрострял и върху останалите творби в експозицията, където ще открием още много трансформации и изменения не само на едно същество в друго, но и на една идея на автора в друга. Графиката му „Latimeria Menadoensis” например на пръв поглед се побира в рамките на това, което знаем и с което сме свикнали - образ на една чудесно изрисувана риба. Но всъщност бързо забелязваме измененията в предмета на творбата: перките плавно се превръщат в човешки ръце с пръсти, лъскавите люспи тук-там биват преобразени в човешки очи, които от своя страна се трансформират в лица. Творчеството на украинския майстор на графиката Константин Антюхин ще изненада българската публика с богатството на теми и със способността си да ангажира зрителя, фокусирайки го върху детайлите, символиката и проявите на въображение на автора. Графиките му са пълни с легенди, загадки, истории, митове. Много причини, които да грабнат вниманието на зрителя, карайки го да иска да разнищи всяка тайна в неговите творби.

За художника:

Константин Антюхин е роден през 1965 г. в Киев, Украйна. Завършва Националната Художествена Академия в Украйна и оттогава работи предимно в областта на графиката и екслибриса. Антюхин се представя в множество самостоятелни и колективни изложби в престижни галерии в Сеул, Загреб, Ню Йорк, Малборк, Антверпен, Чикаго, Одеса, Утрехт, Канагава, Брюксел и др. Участията му в международни графични изложби и конкурси му носят множество награди, сред които: Диплом от второ Международно биенале на малките графични форми и екслибрис, Остров Великополски, Полша (2003), Специална награда от Международното биенале на графиката, Пекин, Китай (2003) и др. Константин Антюхин е участник в първото и член на журито на второто и третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна.

Международен Екслибрис Конкурс Варна се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд Култура. Повече информация за конкурса можете да намерите на неговия сайт: www.exlibris-competition-varna.org.

Очакваме ви на откриването на изложбата на 20 септември от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум №8. Експозицията може да бъде разгледана до 08 октомври с вход свободен.

                                                                                                          Нели Вълчева, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Сузана и старците, Константин Антюхин / Арт галерия Ларго

Сузана и старците

Константин Антюхин

Sold Out

Метаморфози

Константин Антюхин

Latimeria Menadoensis

Константин Антюхин

Лунна светлина

Константин Антюхин

Медуза II

Константин Антюхин

Erlkonig I

Константин Антюхин

Електра

Константин Антюхин

Разговор

Константин Антюхин

Vanitas

Константин Антюхин

Sold Out

Dragons embrio

Константин Антюхин

Носорог

Константин Антюхин

Попова лъжичка

Константин Антюхин

Цигулар

Константин Антюхин

Саломе

Константин Антюхин

Амазонки

Константин Антюхин

Ода I

Константин Антюхин

Ода II

Константин Антюхин

Ода III

Константин Антюхин

Ода IV

Константин Антюхин

Ода V

Константин Антюхин

Круша

Константин Антюхин

Посейдон

Константин Антюхин

Жертвоприношение

Константин Антюхин

Слуга

Константин Антюхин


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия