Old School

самостоятелна изложба-графика на Васил Ангелов
18. - 31.08.2016

Old School

Начало / Изложби / Old School

Към творбите

самостоятелна изложба–графика на Васил Ангелов

18 – 31 август 2016

От 18 август 2016 Арт Галерия Ларго ще представи със самостоятелна изложба – графика българския художник Васил Ангелов. Представянето на младия автор е част от съпътстващата програма на втори Международен Екслибрис Конкурс Варна, а причината да бъде поканен точно той е много сериозна – Васил Ангелов е победител в първото издание на Конкурса, проведено през 2014-та година. Откриването на експозицията ще се състои веднага след обявяването на тазгодишните победители и наградени, от 19:00 часа в Зала 2 на галерията на ул. Хан Крум № 8.

Изложбата си Васил Ангелов е нарекъл “Old School” – в свободен превод „Старата школа“, защото почти всички творби, които ще представи в изложбата, са изпълнени със старата, класическа графична техника „мецотинто“. Самият автор казва, че вече малко негови колеги, особено от по-младите работят с тази трудоемка, сложна техника. Ето защо той се чувства донякъде „старомоден“, но пък отдаден до край на работата в мецотинто. Чрез тази техника Васил успява най-добре да изрази себе си и творческите си идеи, тя „пасва“ най-точно на търсените от него внушения. Изплуването на образа от черното, извличането на светлината и нейната деликатност и фино въздействие, му се отдават най-успешно с мецотинтото. И неслучайно наградите, които Васил е спечелил до този момент са все с творби, изпълнени с мецотинто.

Красотата на тази техника ще открием особено в цикъла „Чувства“, а съчетанието от висок професионализъм в работата и интересна сюжетност ще ни впечатлят в серията от голямоформатни графики „Прегърни ме“.

Очакваме ви в галерия „Ларго“, за да подкрепите с присъствието си таланта на един млад българин. Изложбата продължава до 31 август.

За художника:

            Васил Ангелов е роден на 11.07.1987 г. в град София. През 2006 г. завършва Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, със специалност „Полиграфия”, а през 2012 г. се дипломира с магистърска степен в Националната художествена академия, специалност „Графика“. Има две самостоятелни изложби и над 30 участия в сборни изложби и конкурси в страната и чужбина – България, Сърбия, Турция, Австрия, Япония, Русия, Китай, Румъния. Въпреки младостта си Васил печели множество престижни награди - Първа награда в конкурса „Символи и знаци в българския фолклор”, организиран от НХА (2008), Награда в конкурса „По Пикасо”, организиран от НХА (2009), една от трите равностойни награди на Шестото Международно Триенале на Графиката, София (2010), Номинация за графика в Национален Конкурс Алианц България (2012), Първа награда в Международен Екслибрис Конкурс Варна (2014), Награда за млад автор от Национална Графична Изложба „Георги Герасимов“, Пазарджик (2015). Живее и работи в София.

                                                                                      Нели Вълчева, галерист

 

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Чувства 4 / Арт галерия Ларго

Чувства 4

Чувства 3 / Арт галерия Ларго

Чувства 3

Чувства 2

Чувства 1

Хвани ме, ако можеш 2

Хвани ме, ако можеш 1

Екслибрис Емануела Ковач

Леда и лебеда

Любовна градина 4

Любовна градина 5

Прегърни ме 1

Прегърни ме 2

Прегърни ме 3

Прегърни ме 4

Прегърни ме 5

Дон Кихот

Exl A & J

Чувства 5

Чувства 6

Любовна градина 1

Васил Ангелов

Любовна градина 2

Васил Ангелов

Любовна градина 3

Част от 1

Част от 2

Част от 3


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия