Серендипити

самостоятелна изложба-живопис на Николай Няголов
30.09. - 19.10.2016

Серендипити

Начало / Изложби / Серендипити

Към творбите

самостоятелна изложба – живопис на Николай Няголов

30 септември – 19 октомври 2016 г.,

Откриване – петък, 30 септември 2016 г., 18.30 часа   

           В петък, 30 септември 2016 г., от 18.30 ч. Арт Галерия “Ларго” открива новия си изложбен сезон със сто и тридесета поред изложба. За нея специално поканен е пловдивският художник Николай Няголов. Това е второто гостуване на автора във Варна след самостоятелната му изява в „Ларго“ през 2011-та година. Експозицията си авторът е нарекъл с екзотичната и малко позната дума „СЕРЕНДИПИТИ“, която идва от стара персийска приказка за принцовете на Серендип (днешна Шри Ланка). В превод от английски „серендипити“ означава „случайно откриване на интересни или ценни неща или още по-общо казано – щастлива случайност.

            Така, както джобовете на малчугана, отрасъл край морето, са пълни със случайно открити „безценни съкровища“ - мидички, изсъхнали рачешки щипки и ситен пясък, така и картините на Няголов са пълни със „случайно“ открити, интересни и ценни символи – чаша вино, парченце луна и парченце лимон, притихнала лодка или сгушена на брега рибарска хижа. Невероятен майстор на абстрактния пейзаж, известен и ценен сред познавачите и със своите натюрморти, Няголов излива върху платното своите „случайно“ открити, но ценни находки със страстта и въображението на дете - откривател.

За своето творчество Няголов казва: „Мисля, че ако нещата по-често се поднасят като игра, но красива и честна игра, животът и въобще светът ще е по-хубав и по-искрен. Това се отнася най-вече за изкуството, но важи и за другите сфери. Една картина трябва да носи естетическа наслада, собствена светлина и излъчване, а не да е пряко отражение на съществуващото. Изкуството е духовно, нематериално изживяване и е длъжно да остане такова. Затова го обичам.

Очакваме Ви на откриването в петък, 30 септември 2016 г. от 18.30 часа в арт галерия Ларго на ул. Хан Крум №8. Изложбата продължава до 19 октомври. Повече за художника в неговия профил в секция "Автори" на сайта.

                                                                                 

Нели Вълчева, галерист

Плакат на изложбата

Крайбрежно-винен тет-а-тет

Николай Няголов

Островна златна ябълка

Николай Няголов

Венецианско утро

Николай Няголов

Оазис

Николай Няголов

Необикновено мартини

Николай Няголов

Златна луна

Николай Няголов

Прохождащо слънце

Николай Няголов

Подводна светлина

Николай Няголов

Слънчево - утринна пътека

Николай Няголов

Разпукан есенен нар

Николай Няголов

Жега и парче диня

Николай Няголов

Червени луни

Николай Няголов

Резени червен портокал

Николай Няголов

Бялата фруктиера

Николай Няголов

Червена луна

Николай Няголов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия