От материя в енергия

самостоятелна изложба на Антимо Бертолино
26.11. - 08.12.2021

От материя в енергия

Начало / Изложби / От материя в енергия

Към творбите

самостоятелна изложба в Зала 2

26 ноември – 08 декември 2021

Откриване – петък,  26 ноември 2021 г., 17:00 часа 

В края на 2021-ва година Арт Галерия Ларго ще представи два проекта, които се реализират с любезната подкрепа на Италианското Консулство във Варна. Първият проект е самостоятелна изложба на италианския артист Антимо Бертолино от 26 ноември 2021 в Зала 2 на галерията. А от 15 декември с изложба в галерия Ларго ще бъде отбелязана годината на Данте, която почитат със събития в цял свят. Тогава в Зала 1 под патронажа на г-н Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия, ще бъде представена „Божествена Комедия“ – изложба-графика и добавена реалност на търновския художник Светослав Косев.

Изложбата на Антимо Бертолино „От материя в енергия“ вече е представяна на няколко места в България – в Балчик, Пловдив, Ямбол. От 26 ноември 2021 варненци ще могат да се насладят на интересните и нетрадиционни творби в Зала 2 на Арт Галерия Ларго. Италианецът разказва, че винаги е таял в себе си страст към изкуството. Той създава изящни творби чрез уникална авторова техника. С помощта на специални резци Антимо издълбава в дървената основа на картините си резки, от които оформя спирали, слънца и други обекти, а след това колорира всяка творба в различен цвят. Художникът казва, че в някои от картините прави по повече от деветстотин резки, с които оформя и пресъздава идеите си. Така в картините му се получава интересен ефект на обемност, на триизмерност на плоското иначе живописно пространство. А темите му са свързани със слънцето и природата, с любовта. Изкуството на Антимо Бертолино е модерно и изключително интериорно и неслучайно присъства в множество италиански и швейцарски колекции.

Очакваме ви на откриването на 26 ноември 2021 от 17:00 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум 8. 

Повече за автора:
Антимо Бертолино е роден във Формиа, Италия през 1972 г. Дипломира се като скулптор в Сеса, Италия. Представя свои творби на различни изложби в Милано, Пиомбино, Флоренция, Рим, Торино, Лугано, където получава награди и признание, като Наградата за изкуство 2017. Отзиви за него публикуват изтъкнати историци и художествени критици, като Паоло Леви, Фулвио Викки, Лаура Милани, Грегорио Росси,  Роберто Сабателли и Флавио Ареози.  В момента Антимо Бертолино живее и твори в ателието си в Лугано – Швейцария. 

Нели Вълчева, галерист

 

Медиите за нас:

-БНТ 2- Линия култура
-Новини 24/7 
-Антени
-Visit Varna
-Новините днес
-Sofiapress
-Диаскоп

 

плакат / Арт галерия Ларго

Плакат

Отделете времето II, Антимо Бертолино / Арт галерия Ларго

Отделете времето II

Антимо Бертолино

Бездна II

Антимо Бертолино

Вълна

Антимо Бертолино

Страст

Антимо Бертолино

Среща

Антимо Бертолино

Среща II

Антимо Бертолино

Сладка мисъл

Антимо Бертолино

Размисъл

Антимо Бертолино

Близнаци

Антимо Бертолино

Близнаци II

Антимо Бертолино

Безпокойство

Антимо Бертолино

Sold Out

Безкрайност

Антимо Бертолино


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия