Десет години Арт Галерия Ларго. В десятката

сборна изложба живопис и скулптура
27.11.2018 - 14.01.2019

Десет години Арт Галерия Ларго. В десятката

Начало / Изложби / Десет години Арт Галерия Ларго. В десятката

Към творбите

сборна изложба–живопис и скулптура

Александър Димитров, Ангел Герджиков, Валери Ценов, Венцислав Марков, Владимир Киров, Димитър Войнов – син, Лора Маринова, Николай Ангелов – Гари, Цветан Лазаров, Юлиан Йорданов

28 ноември 2018– 14 януари 2019

На 27-ми ноември 2018 год. Арт Галерия Ларго ще отпразнува своята първа кръгла годишнина – десет години от създаването си. За тези десет години варненското артистично пространство може да се похвали със сериозни постижения. Организирахме 159 изложби в галерията, 20 изложби в други пространства като Национален дворец на културата в първия Салон на галериите (2015), Фестивален комплекс Варна (2009), галериите „Аспект” - Пловдив, „Видима” - Севлиево, „Сезони” – София, Театър „Българска Армия” – София (2009). Гостувахме с експозиции в галериите на варненските читалища в кварталите „Аспарухово” и „Владислав Варненчик”, в изложбените зали на националните училища по изкуствата в София, Варна и Казанлък и на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Организирахме благотворителни изложби и събития в полза на НУИ „Добри Христов” (2009), Фондация „Морски съдби” (2010), „Карин Дом” (2014). Бяхме участници и партньори в значими фестивали, провеждащи се във Варна – Contempo (2010, 2016), Август в изкуството (2010), Футуро (2015). Арт Галерия Ларго отбеляза със специални събития – музикални концерти, игри, боди арт шоу „Нощта на музеите и галериите” през 2013, 2014, 2016, 2017 и 2018 година. През тези години организирахме девет изложби-конкурс на учениците от НУИ „Добри Христов” – Варна, в които ежегодно осигурявахме сцена за изява на младите художници и награждавахме най-добре представилите се от тях. През 2015 година Арт Галерия Ларго организира и реализира проекта „Споделени пространства”, представящ симбиозата в изкуствата чрез едновременното провеждане на изложба и концерт класическа музика на двама приятели - творци. С огромна гордост и удовлетворение отбелязваме, че през 2018-та година проведохме третото издание на един от най-успешните проекти на галерия Ларго – Международен Екслибрис Конкурс Варна. От годината на неговото създаване през 2014-та досега в конкурса са участвали над 600 майстори на графиката от цял свят. Благодарение на упорития труд на екипа на галерия Ларго не само варненци имаха възможност да се докоснат до най-добрите образци на съвременната графика в света, но и ученици, студенти, граждани на още шест града в България. Всяко издание на конкурса се показва в пътуваща изложба, а тазгодишното беше представено и по време на XXXVII-я конгрес на Международната федерация на дружествата на колекционерите на екслибрис FISAE в Прага.

За десетте години от създаването си Арт Галерия Ларго е представила над 6000 произведения на изкуството, като  5533 от тях са показвани в самостоятелни или сборни изложби. В интернет страницата на галерията за десет години са репродуцирани над 3800 творби, а Фейсбук страницата ни представя събитията в галерията и художниците, с които работим пред над 4700 последователи. В YouTube канала на галерията могат да бъдат видяни близо 50 видеоматериала от откриванията на изложбите ни. За десет години над 260 художници от цял свят са били представяни в сборни експозиции, а в изложбите на екслибрис конкурса са представени още над 300 творци. 64 автора от тях са имали самостоятелни изложби в галерия Ларго.

Зад това внушително портфолио стои сериозния труд, ангажираност и вдъхновение на екипа на галерия Ларго. Но заслуга за нашия успех имат най-вече авторите, които ни се довериха, подадоха ни ръка още в първите години на нашето създаване и са с нас и до днес. Ето защо десетия ни рожден ден ще отбележим със специална изложба на десет особено важни и значими за галерията български художници – Александър Димитров, Ангел Герджиков, Валери Ценов, Венцислав Марков, Владимир Киров, Димитър Войнов – син, Лора Маринова, Николай Ангелов – Гари, Цветан Лазаров и Юлиан Йорданов. Тези автори са били неизменни участници в художествения живот и събитията на галерията през първите десет години от създаването й. Отчитайки техния незаменим принос за утвърждаването на галерия Ларго като една от най-стойностните, ценени и уважавани български галерии, ние с огромно удоволствие им присъждаме специалния приз „Художник на десетилетието на галерия Ларго”. Церемонията по връчването на почетните плакети ще се състои на 27 ноември 2018 година в галерията в присъствието на специално поканени гости – художници, колекционери, журналисти, ценители и приятели на галерията.

Изложбата за десет годишнината на галерия Ларго ще може да бъде разгледана от 28 ноември 2018 до 14 януари 2019 година.

                                                                                                          Нели Вълчева, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Улов, Венцислав Марков / Арт галерия Ларго

Улов

Венцислав Марков

Сълза, Димитър Войнов-син / Арт галерия Ларго

Сълза

Димитър Войнов-син

Розовата пейка

Лора Маринова

Сенки от миналото

Лора Маринова

Цветни сънища I

Лора Маринова

Цветни сънища II

Лора Маринова

Завръщане

Лора Маринова

Безкрайност

Венцислав Марков

Наследство

Венцислав Марков

Устрем

Венцислав Марков

Цигулката

Владимир Киров

Съчувствие

Владимир Киров

Ритуал

Владимир Киров

Копнеж

Александър Димитров

Малък свят

Александър Димитров

Пролет в Родопите

Валери Ценов

Градски мотиви "Есенно"

Валери Ценов

Място за неосъществени мечти

Ангел Герджиков

Последният за деня концерт

Ангел Герджиков

Ангел

Димитър Войнов-син

Есен I

Димитър Войнов-син

Есен II

Димитър Войнов-син

Натюрморт I

Димитър Войнов-син

Натюрморт II

Димитър Войнов-син

Семейство кестени

Димитър Войнов-син

Следи, там някъде. Там някъде...

Александър Димитров

2500 кв. см. в червено – Сребърно

Цветан Лазаров

2500 кв. см. в червено – Изумруд

Цветан Лазаров

Напред

Николай Ангелов - Гари

Мис Ангел

Николай Ангелов - Гари

Есенна сюита

Валери Ценов

Начало

Венцислав Марков

Свети Георги

Венцислав Марков

Над скалите

Юлиан Йорданов

Жълтото платно

Юлиан Йорданов

Окото на вятъра I

Цветан Лазаров

Окото на вятъра II

Цветан Лазаров


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия