Есенен пленер 2013

изложба-конкурс на учениците от НУИ Добри Христов-Варна
17. - 30.10.2013

Есенен пленер 2013

Начало / Изложби / Есенен пленер 2013

Към творбите

изложба – конкурс на учениците от специалности "Изящни изкуства" и "Рекламна графика" при НУИ "Добри Христов"-Варна

17 – 30 октомври 2013 г. 

         За пета поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 17 октомври, четвъртък, от 18.30 ч. 

     В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Трявна и във Варна. Над 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои, компютърни графики и колажи ще видят ценителите в залите на галерията. В пейзажите ще открием запечатани любими за всеки българин кътчета от Етъра, Трявна, Варна. Сакрални места като Соколския манастир, църквата „Малката Богородичка”, емблематични архитектурни постижения като Часовниковата кула и моста в Трявна ще ни карат да затаяваме дъх от възхищение. Красотата на България през погледа на младостта на България – това е най-подходящия анонс за тази изложба.

      За пети пореден път събитието ще има и конкурсна част. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Николай Русев.

         Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов” и варненските фирми „Лорка” и „Криси Арт”. Фирма „Лорка” е единствен производител в България на акрилни бои за художници и материали за декупаж, а фирма “Криси Арт” поддържа магазини за рамки, бои и материали за художници от най-добрите световни производители.

          Изложбата продължава до 30 октомври.                                                          

Нели Вълчева, галерист

Плакат на изложбата

Мостът

Ива Филкина

Парченца история

Милена Димитрова- Лена

Sold Out

Пейзаж от Трявна

Милена Димитрова- Лена

Sold Out

Къща

Пламена Господинова

Старата къща

Иван Петков

Лято

Петра Димитрова

Къща

Ива Филкина

Детски спомен

Дея Методиева

Побитите камъни

Иван Петков

Пленер

Моника Янева

Пред буря

Петра Димитрова

Площад в Трявна

Полина Цонкова

Вятър

Петра Димитрова

Пейзаж от Турция

Васил Иванов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия