Време за ново начало

самостоятелна изложба-графика и рисунка на Юлиан Йорданов
05. - 25.11.2015

Време за ново начало

Начало / Изложби / Време за ново начало

Към творбите

самостоятелна изложба–графика и рисунка на Юлиан Йорданов

05– 25 ноември 2015     

            От 05 ноември 2015 год. Арт галерия Ларго ще представи за трети път със самостоятелна изложба в своите салони виртуозният български график Юлиан Йорданов. Експозицията с графики и рисунки носи знаковото заглавие „Време за ново начало”. Събитието е последната за годината от поредицата изложби, които ловчанлията представи в цялата страна в навечерието на своя петдесетгодишен юбилей, който ще отбележи в средата на декември.  

            В експозицията ще видим както съвсем нови рисунки, подготвени специално за изложбата във Варна, така и по-стари творби на художника – литографии и екслибриси, които до този момент не са показвани пред варненска публика.

             За художника:

            Юлиан Йорданов е роден на 16 декември 1965 г. в град Ловеч. През 1986 г. завършва Художественото училище „Илия Петров“ в София, а през 1995 г. се дипломира в НХА „Николай Павлович”, специалност „Графика” , с преподавател проф. Петър Чуклев. Юлиан работи в областта на графиката и екслибриса. От 1996 год. досега има над 25 самостоятелни изложби в престижни галерии във Варна, Бургас, Пловдив, София, както и в галерии в Ерфурт, Германия, Анкара и Измир, Турция, Антверпен, Белгия, Минск, Беларус и Тианджин, Китай. Художникът има над 40 участия в най-престижните световни графични форуми, конкурси и биеналета за графика и екслибрис в Китай, Турция, Япония, Полша, Унгария, Италия, България, Швейцария, Словакия, Чехия, Белгия, Франция, Испания и други страни, където жъне невероятни успехи, става любимец на известни колекционери на екслибрис от целия свят и печели над 20 различни награди. Част от тях са Почетен диплом и Наградата на Президента на Асоциацията на американските графици г-н Мартин Ливайн на 8-то Международно биенале на графиката във Варна през 1995 г., Първа награда на Първото международно състезание за екслибрис в Анкара през 2003, Първа награда на 32-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Пекин, Китай (2008), Специалната награда на Музея за графично изкуство на 33-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Истанбул (2010), Юлиан печели Почетен диплом на престижни форуми в Гнезно-Полша, Лефкада-Гърция, Синт Никлаас-Белгия, Анкара-Турция, Оренсе-Испания, Специалната награда на 4-та Международна изложба на миниатюрата в Лондон през 2000 г. и много други. Живее и работи в София.                                                                                                                                                                                                                                   Нели Вълчева, галерист 

плакат / Арт галерия Ларго

Плакат

Дуел

Юлиан Йорданов

Нагоре

Юлиан Йорданов

Пазители

Юлиан Йорданов

Сини сънища

Юлиан Йорданов

Бели сънища

Юлиан Йорданов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия