Есенен пленер 2012

изложба - конкурс на учениците от НУИ Добри Христов - Варна
14. - 24.11.2012

Есенен пленер 2012

Начало / Изложби / Есенен пленер 2012

Към творбите

изложба – конкурс на учениците от специалност “Изобразително изкуство” при НУИ "Добри Христов" - Варна

14 - 24 ноември 2012 г.

За четвърта поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 14 ноември, сряда, от 18.30 ч.

В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Част от картините са създадени по време на пленера в град Брацигово през септември тази година, а друга част са запечатали емблематични кътчета от Варна и морски пейзажи. Ценителите ще видят повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.

И тази година няма да изневерим на традицията и изложбата ще има конкурсен характер. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, МОЛ Варна и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Венцислав Марков.

Както и при предишните три изложби част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали за специалност “Изобразително изкуство” в училището.

Изложбата продължава до 24 ноември.

Нели Вълчева, галерист

Пейзаж с купи

Виктория Стоева

Плакат на изложбата

Лодка

Петра Димитрова

Есенен пейзаж

Васил Иванов

Двор

Симона Стоева

От Аспарухово

Габриела Симеонова

Галата

Ива Филкина

Синева

Марина Хинева

Жребичко

Милена Димитрова- Лена

Къща в Жребичко

Жанина Маринова

Жребичко

Илкер Даналов

Поп-Соколовите къщи

Ренета Павлова

Жребичко

Симона Стоева

Поля

Жанина Маринова

Къща от Брацигово

Ренета Павлова


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия