Опит за летене

05. - 25.11.2010

Опит за летене

Начало / Изложби / Опит за летене

Към творбите

самостоятелна изложба-живопис на Ангел Герджиков

05 ноември - 25 ноември 2010

В петък, 05 ноември, от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, се открива тридесет и седмата поред изложба, която представя “Опит за летене” на пловдивския художник Ангел Герджиков.

В последните десет години със завидно темпо нарастват броя на картините и на изявите на талантливия художник от Града на тепетата. Невероятната му дарба и самобитен стил са оценени по достойнство от една от сериозните пловдивски галерии - “Възраждане”, която през последните 5 години ежегодно представя Ангел със самостоятелна изложба. Варненци пък за първи път видяха негови творби в изложбата на групата „Арт Бокс 69“ в галерия „Ларго“ през юли тази година. А ето, че дойде време и за самостоятелната му изява във Варна, където със сигурност картините му ще предизвикат интерес и ще пожънат успех. Защото пловдивската школа си личи навсякъде в платната му. Колоритът и композицията показват една зрялост и развитие на художника, надхвърлящи стандартите. Композициите му са разработени с брилянтно съчетание на прецизност и балансираност, в сюжетите има движение и ритмика, темите са една градация от символи и персонажи.

Когато разглежда една картина, нарисувана от един наистина добър художник, човек съзнателно или не започва да рисува във въображението си история, провокирана от творбата, която гледа. Колкото е по-силен творческият заряд на дадена творба, толкова по-реална и пълнокръвна е историята, която ни разказва. А когато разглежда цяла изложба на даден художник, човек вече рисува не само отделни истории – той създава в душата и в ума си образ на самия автор, чрез посланията в неговите картини. Какво по-интересно и вълнуващо преживяване на човешкия дух и въображение от една хубава изложба? Може би такова преживяване може да се сравни само с магичното съпреживяване на една музикална пиеса....

И така, разглеждайки изложбата на Ангел Герджиков в “Ларго”, ние можем да си представим неговият свят и него самия, изграждайки си представа чрез картините му. И този свят е нежен, тих и хармоничен. Този свят е изпълнен с мекота и лекота, изпълнен с мелодия. Героите в този свят са поети и музиканти, акробати и скитници, различни по своему, но еднакви по това, че всички те са устремили поглед нагоре. Душите им се реят в облаците, мечтите им политат заедно с нашите мисли към небесния простор.... Безтегловни и изпълнени с хармония, те са готови да полетят, а някои от тях дори летят, понесени на крилете на авторовата фантазия и неговия блян за свят, изпълнен с музика и безгрижие.

Ако искате да почувствате нежната, ефирна лекота в картините на Ангел Герджиков, романтиката на неговите герои, хармонията на света, който изгражда в творчеството си, елате и вижте тази изложба на живо в галерия “Ларго”. Преживяването си заслужава!

Изложбата продължава до 25 ноември.

За художника:

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в Пловдив. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново, със специалност "Живопис". Има реализирани 12 самостоятелни изложби и многобройни участия в различни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Белгия и др. Живее и работи в Пловдив.

Нели Вълчева, галерист

Музикант II, Ангел Герджиков / Арт галерия Ларго

Музикант II

Ангел Герджиков

Всичко, което имам, Ангел Герджиков / Арт галерия Ларго

Всичко, което имам

Ангел Герджиков

Изкачване, Ангел Герджиков / Арт галерия Ларго

Изкачване

Ангел Герджиков

Хвърчилото

Ангел Герджиков

Когато пада мрак

Ангел Герджиков

Химн

Ангел Герджиков

Виртуоз

Ангел Герджиков

Въжеиграч

Ангел Герджиков

За хората, музиката и магаретата

Ангел Герджиков

Опит за летене

Ангел Герджиков

Музикант

Ангел Герджиков

Дует

Ангел Герджиков

Пейзаж II

Ангел Герджиков

Пейзаж

Ангел Герджиков


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия