Любовни пространства

самостоятелна изложба-живопис на Николай Ангелов - Гари
27.11.2014 - 05.01.2015

Любовни пространства

Начало / Изложби / Любовни пространства

Към творбите

самостоятелна изложба – живопис на Николай Ангелов - Гари

27 ноември 2014 – 05 януари 2015 г.

            На 27 ноември 2014 г Арт Галерия "Ларго" ще празнува троен празник – 6 години от създаването на галерията, стотна поред изложба, организирана от галерията и откриване на третата поред в „Ларго” самостоятелна изява на бургаския художник Николай Ангелов - Гари.

            За шестте години на съществуването си галерията е показала над 3000 произведения на изкуството, представила е в самостоятелни или сборни изложби над 200 автора от страната, своите нови собственици са намерили над 600 творби на млади или утвърдени художници. За шест години галерията се доказа като място, показващо стойностно изкуство, издигащо авторитета на българските художници.    Още от основаването си галерията традиционно поддържа младите таланти, осъществявайки шест поредни години изложба-конкурс на учениците от специалност „Изящни изкуства” на НУИ „Добри Христов” Варна. Доброто сътрудничество между двете институции тази година беше увенчано с учредяването на ежегодна стипендия за високи художествени постижения на името на галерията, която всяка година през октомври ще се връчва на най-добре представилият се в изложбата-конкурс ученик. Първи лауреат на стипендията тази година е младото дарование Йордан Павлов от 11 клас.

            През 2014 година арт галерия Ларго организира за първи път във Варна международен екслибрис конкурс. В конкурса участваха 218 автора от 36 държави от целия свят, голяма част от тях – най-утвърдените съвременни екслибрис-художници. Благодарение на ентусиазма и упорития труд на екипа, осъществил събитието, то беше изключително успешно и се превърна в едно от най-интересните културни събития в областта на изящните изкуства във Варна. Този успех провокира множество покани от други културни институции в страната, в резултат на което изложбата на първия Международен Екслибрис Конкурс, организиран от галерия Ларго ще бъде показана в рамките на една година в Севлиево, София, Пловдив, Велико Търново и Поморие.

            През 2014-та година Арт Галерия „Ларго” беше специален домакин и на престижно благотворително събитие. За първи път във Варна се проведе The Global Party – част от световна верига благотворителни партита, които събират средства за различни каузи. Събитието събра ценители, колекционери и приятели на галерията на изискано парти, на което бяха събрани средства за подпомагане дейността на Карин дом във Варна.

            В изложба номер 100 в „Ларго” за трети път свои творби ще представи Николай Ангелов – Гари. Новата колекция, подготвена специално за Варна, е обединена под мотото „Любовни пространства”. Като не изневерява на любимите си персонажи, Гари отново показва картини, в които откриваме емблематичните за него женски и детски образи. Творбите са извор на топлина, съкровени тайни, наивни мечти, трепетни очаквания. Героите са показани в съкровени за тях моменти – притихнали или вглъбени, мечтаещи или очакващи. Всяка нова изложба на Гари неизменно се превръща в разказ. И тази не е изключение, а основната сюжетна линия в разказа както винаги е любовта. Авторът е подготвил няколко творби, изпълнени с енергията и дяволитостта на чистата детска душа. Но в унисон с темата на изложбата, голяма част от творбите са посветени на чувствената, изкусителна женска красота, на непредсказуемата природа на женската душа. В творбите ще открием жената, която търси любовта, девойката, разцъфваща от първите любовни трепети, хетерата, отправяща своите любовни послания. За първи път във Варна ще видим Гари в нова светлина – неговата интерпретация на красотата на голото женско тяло в картината „Ева”.

            Една предизвикателна история за „Любовните пространства” на жената, видяни през погледа на един мъж, пък било той и художник, убедена съм, ще предизвикат много вълнения и коментари сред ценителите. Очакваме ви, за да се насладите на картините на Николай Ангелов-Гари и да споделите с нас нашия празник. Изложбата продължава до 05 януари 2015 г.. 

Повече за художника в секция "Автори" на сайта.

                                                                                                                               

                                                                                                            Нели Вълчева, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Детска стая, Николай Ангелов - Гари / Арт галерия Ларго

Детска стая

Николай Ангелов - Гари

Ева, Николай Ангелов - Гари / Арт галерия Ларго

Ева

Николай Ангелов - Гари

Море от любов, Николай Ангелов - Гари / Арт галерия Ларго

Море от любов

Николай Ангелов - Гари

Дъх на пролет

Николай Ангелов - Гари

Ева I

Николай Ангелов - Гари

Игра

Николай Ангелов - Гари

Любовни пространства

Николай Ангелов - Гари

На 16

Николай Ангелов - Гари

Оракул

Николай Ангелов - Гари

Подаръкът

Николай Ангелов - Гари

Приказки с врабче

Николай Ангелов - Гари

Синьо лято

Николай Ангелов - Гари

Сиси

Николай Ангелов - Гари

Малки тайни

Николай Ангелов - Гари

Диоген

Николай Ангелов - Гари

Черешката на тортата

Николай Ангелов - Гари

Каубойска среща

Николай Ангелов - Гари

Старият капитан

Николай Ангелов - Гари

Пристан

Николай Ангелов - Гари

Приятели

Николай Ангелов - Гари

Любов

Николай Ангелов - Гари

Есен

Николай Ангелов - Гари


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия