Полъх на криле

самостоятелна изложба-живопис на Светла Косева
20.06. - 10.07.2014

Полъх на криле

Начало / Изложби / Полъх на криле

Към творбите

самостоятелна изложба–живопис на Светла Косева

20 юни – 10 юли 2014

         От 20 юни 2014 год. арт галерия “Ларго” ще представи „Полъх на криле” - изложба-живопис на Светла Косева. Варненската художничка е позната с импресионистичния си стил на рисуване. Картините й са пълни със светлина и птици. И в тази изложба ще видим любимите на Светла персонажи – самотни фигури по мокри площади, двойки, преплетени в ритъма на тангото или целуващи се под вечерните светлини. Птиците, населили небето над морския град са главни действащи лица в картините й - чайки, гларуси и гълъби, те са навсякъде по площадите, покривите и във въздуха. Крилете им отразяват светлината, ако се заслушаме, ще чуем шума от полета им, ако затворим очи, ще почувстваме полъха на крилете им... Изложбата ще продължи до 10 юли.

          За художника:

       Светла Косева е родена на 5 август 1970 г. в гр. Варна. Завършва Художествено училище за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в град Пловдив. Има над 15 самостоятелни изложби в Лондон, Варна, Пловдив и София. През 2008 г. е номинирана за участие в Национална изложба на АЛИАНЦ-България за живопис. Картините й са част от общи национални и международни изложби във Варна, София, Пловдив, Габрово, Севлиево и Лондон. Живее и работи във Варна.

Нели Вълчева, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

В края на лятото

Светла Косева

Отражения

Светла Косева

Здрач в прозореца

Светла Косева

Танц на свечеряване

Светла Косева

Море, ветрец и чайки

Светла Косева

Тишина

Светла Косева

Цигулка и криле

Светла Косева

Празник

Светла Косева

Разходка

Светла Косева

Дъждовно кафе

Светла Косева

Син ветрец

Светла Косева

Целувка

Светла Косева

Дъждовно кафе

Светла Косева


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия