Знаци на любовта

02. - 15.10.2009

Знаци на любовта

Начало / Изложби / Знаци на любовта

Към творбите

самостоятелна изложба – живопис на Ленко Енчев 

02 – 15 октомври 2009

В петък, 02 октомври 2009 г. в арт галерия “Ларго” се открива седемнадесетата поред изложба под надслов “Знаци на любовта”. Живописните платна са излезли изпод четката на старозагорският художник Ленко Енчев.

Това е първата самостоятелна изява на автора пред варненската публика. Картините са специално подготвяни в продължение на половин година. Авторът е решил да се спре на вечната тема за любовта и красотата. Картините му са цветни и многолики, пълни със символика и вплетени различни знаци и послания. В някои от платната кипи бурен живот и страст – те са ярки и искрящи, в други сякаш страстите са прекипяли и художникът е излял чувствата си чрез по-пастелната гама и по-минорните краски на синьото и виолетовото. И все пак - изключителна жизнерадост и любов струи от шестнадесетте маслени картини. Любов към жената, любов към красотата, но най-вече - любов към живота излъчват произведенията.

Авторът показва своето верую и отношение към заобикалящата ни действителност, като облича света около нас в ярки краски. “........Аз вярвам в сънищата цветни в добрите чудеса....” - тези стихове е вплел художникът в една от своите картини. За ценителите ще бъде интересно да видят различните материали, които често използва в картините си Ленко Енчев – мъниста, цветно стъкло, фолио, кожа – няма граници за фантазията на автора. И други интересни техники на автора ще откриете, ако посетите изложбата в арт галерия “Ларго”. Не пропускайте да се заредите с много слънчеви цветове в началото на дългите прохладни есенни дни!

За художника:

Ленко Енчев е роден на 19 август 1963 година. Учи в Художествената гимназия в Казанлък. През 1988 година се дипломира като учител в ТОИИ в град Дупница. Преподавател е по изобразително изкуство в Стара Загора 12 години. Член е на Групата на художниците до 1993 г. До 1993 година има участия в общи и национални изложби, както и в Квадриналето в Токио. Участва в Националните учителски изложби във Велико Търново, в Плевен. През 1997 година открива собствена галерия в Стара Загора. През 2006 година в град Охрид прави гостуваща изложба със свой колега от Скопие. Същата година излага 15 свои платна на остров Миконос. Работи в сферата на иконописта и живописта. Любимият му жанр е абстракцията. Обича да експериментира с различни материали и изразни средства. Негови картини са притежание на частни колекции както в България, така и в Германия, Канада, Гърция, Италия, Украйна, Македония, САЩ и др. Художникът живее и работи в Стара Загора.  

Нели Вълчева, галерист

Знаци на любовта III, Ленко Енчев / Арт галерия Ларго

Знаци на любовта III

Ленко Енчев

Знаци на любовта IV, Ленко Енчев / Арт галерия Ларго

Знаци на любовта IV

Ленко Енчев

Знаци на любовта II

Ленко Енчев

Генезис

Ленко Енчев

Пролетна възбуда

Ленко Енчев

Настроение

Ленко Енчев


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия