Карнавал

10. - 30.07.2009

Карнавал

Начало / Изложби / Карнавал

Към творбите

самостоятелна изложба – живопис на Милен Маринов

10 юли – 30 юли 2009

В петък, 10 юли, от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, (зад ВИНС), се открива изложба – живопис на Милен Маринов. Тринадесетата поред изложба в “Ларго” представя платна на популярния варненски художник, за когото тя също е тринадесета.

В настоящата изложба участват цикъл от картини, обединени от заглавието на изложбата - “Карнавал”. Основната идейна нишка, водеща автора, е изследването на многоликата човешка природа - лицата, които имаме и сменяме според ситуацията, маските, зад които крием истинската си същност. Както и цялата свинщина.

Част от картините представят личната гражданска позиция на автора, съвсем актуална на фона на случващото се у нас през последните години. “Евроговедо”, “Водоплаващи (Те избраха)”, “На тучна евро паша” са заглавията на някои от картините, които ще можем да видим. С намигване, закачка и търпение авторът обрисува емблематични за нашето общество лица и събирателни образи на героите на нашето време – безнаказаните ни политици, самонарекли се „класа”, твърдият им партиен електорат и търсещият обществено признание бизнес с полукриминален произход.

Изложбата е замислена и зрее в съзнанието на твореца от няколко години. Обстановката на оформящият се неофеодализъм , абсурдното поведение на властимащите и все по-истеризираната медийна среда дадоха финалния тласък за реализирането на идеята.

Друга част следва романтичната сюжетна линия, подсказана от карнавалите във Венеция. Ще срещнем продавачи на надежда, романтици, хора без лица, но с маски, предмети маскирани като птици и риби, маскирани като предмети. Представени са и няколко венециански пейзажа.

За художника:

Милен Маринов е роден през 1965 г. във Варна. Учи в Националната Художествена Академия от 1988 до 1993 г. в класа на проф. Григоров. Работи в областта на кавалетната живопис От 1994 г. до днес Милен Маринов има 12 самостоятелни изложби и участия в групови изложби в България, Швейцария, Франция, Румъния, Босна и Херцоговина, Гърция. Член е на групата творци “Скендерман”. Участва в престижни арт-форуми като ежегодния Международен Салон на Съвременното Изкуство в Марсилия, международни пленери в Сърбия и Гърция. Живее и работи във Варна.

Нели Вълчева, галерист

Лице назаем, Милен Маринов / Арт галерия Ларго

Лице назаем

Милен Маринов

Вале купа, Милен Маринов / Арт галерия Ларго

Вале купа

Милен Маринов

Поглед навътре, поглед навън

Милен Маринов

Ангел

Милен Маринов

Привличане

Милен Маринов

На тучна европейска паша

Милен Маринов

Шест птици

Милен Маринов

С поглед към бъдещето

Милен Маринов

Те избраха

Милен Маринов

Етюд

Милен Маринов

Тиха вода

Милен Маринов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия