Петър Мичев

самостоятелна изложба-живопис
27.05. - 15.06.2015

Петър Мичев

Начало / Изложби / Петър Мичев

Към творбите

самостоятелна изложба-живопис

27 май – 15 юни 2015

          От 27 май 2015 год. арт галерия “Ларго” ще представи самостоятелна изложба на плевенския художник Петър Мичев- Педро. Двадесет и четири творби, повечето рисувани специално за Варна, ще могат да видят ценителите. Отново много красота, нежност и изящни женски образи има в картините. Художникът често казва, че не прави изкуство, а създава илюзии. Ние бихме казали, че той всъщност създава поезия, материализирани човешки блянове. Поет на женската красота – така може да бъде наречен Педро. Повече от 40 години творчески път, над 12 хиляди нарисувани картини, и все пак плевенчанинът не се уморява да се връща отново и отново към вечните теми: за женската красота, за природата на жената, за майчинството, за влюбените. Но в настоящата му изложба в „Ларго” ще има и изненади: ценителите ще могат да видят три картини, рисувани със смесена техника, която художникът отдавна не е ползвал и показвал. Ще има натюрморт, също по-рядко експлотирана тема в творчеството на автора, както и изключително изящно и поетично малко платно с ангел.

            Истински майстор на голото тяло, с фина естетика, Мичев е изцяло посветен на своите нежни видения, които не се уморява да претворява в картините си. За радост на многобройните му почитатели по цял свят. Грациозност, мекота и нежност в елегантните извивки на тялото, лебедова шия, свенливо притворени очи – това са част от образите в картините на Педро. Девойки, на прага на своето моминство, чисти и непорочни като бялата птица, която държат в ръка ще открием в творбите „Черешки”, „Мечтание с бяла птица”. В други платна – сластни и чувствени линии на тялото, дискретна еротична голота, ръцете държат „греховния червен плод” в „Червена ябълка” или галят „мъжкото начало”, олицетворено от коня в „Мечтание с конче”… Обръщаме поглед встрани и откриваме мадона, приласкала рожбата си в „Майчинство” или млада невеста, в богата българска сватбена одежда, пристъпваща към новото начало в своя живот в картината „Тишина”.  

                  Елате, насладете се на вълнуващите женски образи в творбите на Педро. Изложбата продължава до 15 юни. Повече за художника и предишни негови изложби в "Ларго" вижте в секция "Автори" на сайта.

                                                                                                                      Нели Вълчева, галерист

 

Плакат на изложбата

Великден

Петър Мичев

Мечтание с бяла птица

Петър Мичев

Великденски яйца

Петър Мичев

Ангел

Петър Мичев

Черешки

Петър Мичев

Тишина

Петър Мичев

Мечтание с конче

Петър Мичев

Червени яйца

Петър Мичев

Мечтание с птица

Петър Мичев

Черешки

Петър Мичев

Те се обичат

Петър Мичев

Двама

Петър Мичев

Червено яйце

Петър Мичев

Червена ябълка

Петър Мичев

Мечтание с коте

Петър Мичев

Мечтание

Петър Мичев

Майчинство

Петър Мичев

Мечтание

Петър Мичев

Черешки

Петър Мичев

Една птичка

Петър Мичев


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия