Фаталната жена

13.02. - 05.03.2009

Фаталната жена

Начало / Изложби / Фаталната жена

Към творбите

сборна изложба-живопис

Участват: Венцеслав Антонов, Веселин Костадинов, Мирослав Йотов-Цирк и Костадин Петков-Коцето

13 февруари - 05 март 2009 г.

Във “фаталния” петък, 13 февруари в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, се открива живописна изложба под надслов - “Фаталната жена”. Петата поред изложба в новата арт галерия на Варна е сборна и представя отново известни имена сред варненските художници. Венцеслав Антонов, Веселин Костадинов, Костадин Петков – Коцето и Мирослав Йотов показват своя прочит на вечната тема в изкуството – жената и нейната красота.

Венцеслав Антонов е завършил Националната художествена академия, където две години учи живопис при проф. Александър Попилиев. След една година в Чехия се връща в София и продължава в специалността приложна графика и пространствено оформление. След дипломирането си заживява във Варна. Дълги години е художник в "Балкантурист", във Фестивалния и конгресен център. Автор е и на много монументални творби - на Златни пясъци, Слънчев ден, кв. "Аспарухово". Венци Антонов е автор на знака на Седмицата на морето и на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Освен графики в настоящата изложба художникът ще представи и най-новата си картина “Ева”, която е изпълнена с маслени и акрилни бои върху платно.

Веселин Костадинов е роден на 23 август 1955 година във Варна. Завършва университета "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново, специалност скулптура при проф. Константин Денев. Предпочитанията му през последните години са в областта на пластиката - интериорна и екстериорна, живописта. Има самостоятелни изложби у нас, както и в Холандия, Германия, Франция, доста участия в представителни изложения и симпозиуми в страната и чужбина. В настоящата изложба Веселин Костадинов участва с четири картини с маслени бои. Две от картините са рисувани тази година специално за изложбата - “Четвъртък вечер” и “ Една вечер”, а като провокация и намигване към публиката художникът представя и една картина, рисувана преди повече от 10 години.

Костадин Петков – Коцето е роден на 12.03.1951 г. в Кърджали. Завършил е Националната художествена академия в София през 1978 г. Специализира при доц. Галилей Симеонов. От няколко години живее и работи във Варна, където има участия в няколко самостоятелни и групови изложби. В настоящата изложба Коцето ще се представи с изключително стилна и изящна серия от рисунки с пастел. Неговите почитатели определено ще бъдат изненадани от различното звучене на платната му и,  надяваме се,  ще останат очаровани от интерпретацията му на темата на изложбата.

Мирослав Йотов е роден в Исперих през 1977 година, в семейството на художник. Завършил е педагогика на изобразителното изкуство в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски". Негови работи са показвани на студентски пленери, в Шумен, в Белгия и Холандия. През 2006 г. с двуметрова скулптура, изработена от ковано желязо и камък, печели I място на симпозиум в Шумен. През последните години рисува много пейзажи, натюрморти, а най-новата му творческа страст е женското тяло. На тази тема авторът посвещава последните 3 години. Смята, че женското тяло може да излъчва еротика, без да е излишно разголено. В настоящата изложба ще бъдат включени няколко картини от цикъла “Женски олтари”, скоро показвани в самостоятелна изложба, както и съвсем нова творба. Картината “Препускане” е рисувана специално за настоящата изложба. Интересна подробност е, че единият от моделите за платното е варненецът Цветан, известен от нашумяло риалити шоу.

Нели Вълчева, галерист

Натюрлайф

Мирослав Йотов

Ева

Венцеслав Антонов

Две жени

Веселин Костадинов

Зачеване

Мирослав Йотов

Препускане

Мирослав Йотов

Четвъртък вечер

Веселин Костадинов

Една вечер

Веселин Костадинов

Целувка

Костадин Петков-Коцето

Нежност

Костадин Петков-Коцето


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия