Есенно трио 2011

Арт Галерия Ларго представя сборна изложба-живопис и скулптура
30.09. - 18.10.2011

Есенно трио 2011

Начало / Изложби / Есенно трио 2011

Към творбите

Валери Ценов, Нели Ценова - живопис, Галин Господинов - скулптура

30 септември – 18 октомври 2011

В петък, 30 септември, от 18.00 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Св. Климент 16, се открива петдесет и първата поред изложба под надслов “Есенно трио”. Както през 2009-та и 2010-та година, за трета поредна есен в изложбата участва пловдивската двойка художници Нели и Валери Ценови, а триото допълва варненският скулптор Галин Господинов.

Превърналата се вече в традиционна изложба бележи началото на есента с една нежна, изпълнена с финес и есенен колорит експозиция. Пловдивчаните са подбрали изключително тематични работи за поредното си представяне във Варна. Нели Ценова показва няколко натюрморта и букета, изпъстрени с палитрата на есента. След като в самостоятелната му изложба в “Ларго” преди няколко месеца почти липсваха родопски пейзажи, сега Валери Ценов е решил да зарадва многобройните си почитатели с няколко прекрасни, идилични, есенно-меланхолични родопски приказки. Освен с малката пластика скулпторът Галин Господинов ще очарова публиката с няколко изключително интересни стенни пана, населени с митични герои, лози, птици и пегаси, отново изпълнени с бронз. Варненецът ще представи и триптих от пана, които са реплика на наградните статуетки на регатата “Тол шипс”, чийто автор е той.

Изложбата продължава до 18 октомври.

За художниците:

Валери Ценов е роден на 27 октомври 1961 г. в село Лехчево, Монтана. Завършва Художествената гимназия в Пловдив през 1981 г. Учи в Националната Художествена Академия от 1983 до 1989 г. в класа на проф. Борислав Стоев. Работи в областта на маслената живопис, акрила и акварела. От 1991 г. до днес Валери Ценов има над 45 самостоятелни изложби в България, Германия, Швейцария, Франция, Испания, САЩ и др. Негови творби са притежание на галерии и колекционери от почти целия свят. Живее и работи в Пловдив.

Нели Ценова е родена на 25 август 1961 г. в Пловдив. Завършила е първия випуск на Пловдивската художествена гимназия, а след това НХА - София със специалност –художествен текстил. Има 6 самостоятелни изложби и участия в много групови изложби, заедно със съпруга й Валери Ценов или с изключително силната група на пловдивските художници. Много от картините й са достъпни в интернет пространството, защото художничката смята това за най-демократичната форма за споделяне на нейните идеи с възможно най-широк кръг от хора. Ценова използва реалността като изразно средство, затова и стилът й може да се определи като “магичен реализъм”. Изключително прецизна и отговорна към работата и творчеството си, Нели Ценова присъства в домовете и колекциите на почитатели от България, Франция, САЩ, Турция и др. Живее и работи в Пловдив.

Галин Господинов е роден на 18 август 1960 г. във Варна. От 1994 до 2004 г. работи в Институт по Металознание към БАН, където придобива професионални познания и умения в областта на металолеенето. Бронзът е предпочитаният от него материал. Авторът има няколко самостоятелни изложби в София, Варна и Балчик. Носител е на наградата за скулптура на Министерството на културата от Международното биенале на хумора и сатирата в Габрово през 2009 г. През 2010 г. Галин е избран сред множество български художници да изработи трите наградни статуетки за регатата “Тол Шипс, Исторически морета”. Негови пластики са притежание на частни колекционери и ценители от България, Англия, Финландия и Германия. Живее и работи във Варна.

 Нели Вълчева, галерист

 

Язон, Галин Господинов / Арт галерия Ларго

Язон

Галин Господинов

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Цикъл Пътеки, Валери Ценов / Арт галерия Ларго

Цикъл Пътеки

Валери Ценов

Есенен букет, Нели Ценова / Арт галерия Ларго

Есенен букет

Нели Ценова

Златна есен

Валери Ценов

Нощта на листопада

Валери Ценов

Есен в Родопите

Валери Ценов

Натюрморт с кана

Нели Ценова

Натюрморт с котка

Нели Ценова

Птица

Галин Господинов

Лоза

Галин Господинов

Полъхът на есента

Валери Ценов

В края на лятото

Валери Ценов

Есенно 6

Нели Ценова

За виното II

Нели Ценова

Грация

Галин Господинов

Пегас

Галин Господинов

Цикъл Морски легенди

Валери Ценов

Сатир

Галин Господинов

Снимки от откриването на изложбата


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия