Коледна изложба

сборна изложба-живопис
27.12.2008 - 18.01.2009

Коледна изложба

Начало / Изложби / Коледна изложба

Към творбите

сборна изложба - живопис

Участват: Веселин Костадинов, Галина Литвин, Детелина Здравкова, Димитър Манолов, Куньо Китанов, Пламен Монев, Христо Петров

27 декември 2008 г. - 18 януари 2009 г.

На 27 декември 2008 г. в арт галерия “Ларго” ще бъде открита изложба под надслов - “От Коледа до Атанасовден – подари си картина, загърби битовизма”, която ще продължи до 18 януари 2009 г. - Атанасовден.

Третата поред изложба в новата арт галерия на Варна е сборна и ще представи някои от най-известните имена сред варненските художници и творци – Димитър Манолов, Пламен Монев, Галина Литвин, Веселин Костадинов, Христо Петров, Куньо Китанов, Детелина Здравкова.

Димитър Манолов е роден на 20.10.1932 г. във Варна. Има повече от 30 самостоятелни изложби в дългия си творчески път. Манолов е любим автор на варненските ценители на изящното изкуство. Като че ли най-много са почитателите на неговите актови платна, които привличат вниманието със своята загадъчност и красота. Той е неподражаем майстор и на натюрмортите, както и на пейзажите. Димитър Манолов е доайенът на групата от творци, които са представени в изложбата.

Пламен Монев е роден на 21.12.1961 г. в Белослав. През 1980 г. завършва Художествената гимназия в Казанлък, а през 1988 г. се дипломира в НХА–София със специалност “Живопис”. Има повече от 10 самостоятелни изложби. Лауреат на награда на фондация “Свят” на VII Международно биенале на графиката. Монев е автор, добре познат на варненските ценители на изобразителното изкуство. Образите в неговите картини са създадени с много фантазия и същевременно с непринудена простота.

Веселин Костадинов е роден през 1955 г. във Варна. Завършва “Скулптура” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Лауреат на награда за скулптура от симпозиум в Одеса през 1988 г. Варненецът е творец с наложено име не само в България, но и в Европа. В последните години чест пристан за неговите брилянтни работи е Париж. Световната столица на изкуството е мястото, където талантът на българина се оценява по достойнство. Един от последните проекти на скулптора е серия малки пластики от бронз и цветно стъкло.

Галина Костадинова-Литвин е завършила ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” във Велико Търново със специалност “Живопис” през 1987 г. Има осем самостоятелни изложби и множество участия в национални и международни изложби и пленери. Галина Литвин е лауреат на награда за живопис от национален конкурс “Човекът и морето”.

Куньо Китанов е един от най-известните девненски художници. Прекрасен пейзажист, той рисува с упоение морето, красотата на българската природа, изчезващите български къщи, които носят отпечатъка от традициите и характера на миналото.

Детелина Здравкова е най-новото попълнение сред варненските художници. Съвсем наскоро беше нейната първа самостоятелна изложба в арт галерия “Ларго”, която приключи с невероярен успех и множество откупки. Този факт вещае на младата авторка едно добро бъдеще на самороден талант, който бързо ще намери своите ценители и почитатели.

Нели Вълчева, галерист

Ноктюрно

Димитър Манолов

Водолей

Пламен Монев

Портрет на момиче

Димитър Манолов

Цветя

Димитър Манолов

Натюрморт

Димитър Манолов

Бряг

Галина Литвин- Костадинова

Момиче с грозде

Галина Литвин- Костадинова

Трите грации

Веселин Костадинов

Тоалет

Веселин Костадинов

Падането на Икар

Пламен Монев

Пейзаж

Куньо Китанов

Къща от Етъра

Куньо Китанов

Къщи от Елена

Куньо Китанов

Априлци

Куньо Китанов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия