Журиране на творбите за Международен екслибрис конкурс "Библиотека Бодио Ломнаго" 2021

Начало / Новини | 14.07.2021

Тази година Италия отбелязва 700-годишнина от смъртта на Данте Алигиери с голяма и богата културна програма, посветена на творчеството му. Данте, известен като "баща на италианския език" и като авторът на универсалния шедьовър "Божествената комедия", е символ на италианската култура и е неизчерпаем източник на вдъхновение до наши дни. 

Тазгодишното издание на Международен Екслибрис конкурс "Библиотека Бодио Ломнаго" не е изключение. Темата на конкурса е "Divine comedy" ("Божествена комедия"), а авторите са поканени специално да участват с творби, създадени за тазгодишното единадесето издание на конкурса.

За втори пореден път г-жа Нели Вълчева бе поканена като член на почетното жури на Международен Екслибрис конкурс "Библиотека Бодио Ломнаго". Членовете на журито тази година са Елеонора Паолели- кмет на Бодио Ломнаго, Кристос Джианакос, който е един от най- големите колекционери на екслибрис в света и собственик на Арт Форум Xotaris, Марко Францети- секретар на Италианската Екслибрис Асоциация, Нели Вълчева- Директор на Арт Галерия Ларго и организатор на Международен Екслибрис Конкурс Варна и Джианфранко Скалвино- доцент по "Графика" и художник. Журирането се проведе на 14 юли 2021 в кметството на град Бодио Ломнаго. Изложбата ще се открие през месец октомври 2021 по време на шестата италианска екслибрис среща.


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия