Наградите валяха като дъжд на откриването на изложбата-конкурс "Есенен пленер 2013" в галерия "Ларго

Начало / Новини | 18.10.2013

Снощи, на 17 октомври 2013 г. в препълнените с ученици зали на Арт Галерия Ларго, сред изключително празнична атмосфера и пред изключително развълнувана публика беше открита изложбата-конкурс “Есенен пленер 2013” на учениците от специалности “Изящни изкуства” и „Рекламна графика” от НУИ “Добри Христов” – Варна. Кулминацията на откриването беше обявяването на наградените в изложбата-конкурс. Ето и техните имена:

I-ва група: ученици от 9 и 10 клас

1-ва награда: Йордан Павлов, 10 клас

2-ра награда: Дея Методиева, 9 клас

3-та награда:Стоил Николаев, 10 клас

II-ра група: ученици от 11 и 12 клас

1-ва награда: Габриела Симеонова, 12 клас

2-ра награда: Ива Филкина, 12 клас

3-та награда: Милена Димитрова, 12 клас

3-та награда:Иван Петков, 11 клас

3-та награда: Пламена Господинова, 11 клас

 

Поради изключително равностойните творби и многото заслужаващи награда ученици няколко преподаватели от Националното училище по изкуствата непосредствено след приключване работата на журито спонтанно решиха лично да осигурят още поощрителни награди за своите питомци.Така специални награди връчиха:

Г-жа Йорданка Манева, заместник-директор на НУИ „Добри Христов” и преподавател по „История на изкуството”. Тя даде своята награда на Виктория Попова от 12 клас.

Г-н Красен Бербенков, ръководител на специалност „Изящни изкуства” в НУИ „Добри Христов” и преподавател по живопис, който присъди осигурената от него награда на Полина Цонкова от 12 клас.

Г-жа Емануела Цонева, преподавател по графика в НУИ „Добри Христов”, която даде своята награда на Моника Янева от 12 клас.

В тази инициатива се включи и известният варненски художник и член на журито на конкурса Милен Маринов, който даде като награда на Петра Димитрова от 11 клас една своя картина.

Многобройните раздадени награди (12 на брой), вълнението на наградените и техните съученици, гордостта на техните родители и удовлетвореността на техните преподаватели от добре свършената работа създадоха невероятна празнична атмосфера за всички присъстващи.  Изключително развълнуван, на финала думата взе Директорът на Националното училище по изкуствата г-н Христо Дипчиков, който  поздрави учениците за тяхното старание и добро представяне, преподавателите – за добре свършената работа и домакина на събитието галерия „Ларго” - за поддържането за пета година на чудесната инициатива с провеждането на изложбата-конкурс.  

Повече снимки от откриването можете да видите във фейсбук-страницата на галерията на https://www.facebook.com/pages/Art-Gallery-Largo/253144985587?hc_location=stream

Очаквайте скоро видео от събитието!


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия