Първият учебен ден в НУИ Добри Христов-Варна ще отбележат с откриване на Екслибрис изложба!

Начало / Новини | 15.09.2014

Международен Екслибрис Конкурс Варна се организира от галерия Ларго и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна като част от програмата, подкрепяща кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019. В първото издание на конкурса постъпиха за участие над 500 творби от 220 участника от 36 държавиЗа конкурсната изложба уважаемото жури на Първи Международен Екслибрис Конкурс Варна с председател проф. Хасип Пекташ, Президент на Истанбулското Екслибрис Общество, селектира 169 творби на 119 автора. От 8 август до 6-ти септември 2014 варненци и гостите на града имахавъзможност да посетят уникалната изложба и да се насладят на творбите на най-добрите и награждавани български и чуждестранни екслибрис артисти.

                За да могат повече хора да се докоснат до приказния свят на малката графика и екслибриса, изложбата със селектираните творби от Първи Международен Екслибрис Конкурс Варна става пътуваща. От 15-ти септември до 15-ти октомври тя ще бъде експонирана в Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Варна. След тържеството за първия учебен ден, от 11.00 часа в присъствието на ученици, учители и родители, ще бъде официално открита изложбата, която е експонирана в галерия „Коридора 20х20” на училището.

                Изложбата ще бъде показана и в Севлиево в галерия „Видима” от 20 октомври до 10 ноември 2014 г. През 2015-та година експозицията ще посети София, Пловдив, Бургас и Велико Търново.

                Повече подробности за Конкурса, журито и участниците можете да видите в неговия сайт на: http://www.exlibris-competition-varna.org/bg

                 

                                                                                                                        Нели Вълчева, галерист


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия