Арт Галерия Ларго учреди ежегодна стипендия за ученик!

Начало / Новини | 24.10.2014

Арт Галерия Ларго учреди стипендия за високи художествени постижения на ученик от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, която ще се присъжда ежегодно по време на традиционната изложба-конкурс "Есенен пленер". Първи лауреат на стипендията на галерия Ларго е Йордан Павлов от 11-ти клас.

На 23 октомври 2014 г., в препълнените с ученици зали на Арт Галерия Ларго, сред празнична атмосфера и пред изключително развълнувана публика беше открита шестата изложбата-конкурс “Есенен пленер 2014” на учениците от специалности “Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на НУИ “Добри Христов” – Варна. Бяха раздадени 6 награди в двете възрастови групи и 4 поощрителни награди. На финала на откриването Нели Вълчева, директор на галерията-домакин обяви, че Арт Галерия „Ларго” за първи път дава едногодишна стипендия за високи художествени постижения на ученика Йордан Павлов от ХІ клас от НУИ „Добри Христов”, с тенденция стипендията да се дава ежегодно на най-добре представилия се ученик на предстоящите пленерни изложби. Йордан Павлов за втора поредна година е  носител на първата награда на изложбата – конкурс „Есенен пленер” на ученици от НУИ „Добри Христов” – Варна в галерия „Ларго”. Четиричленното жури от именити варненски художници за пореден път бе впечатлено от  виртуозната акварелна техника, лекотата на изказа и перфектната композиция в творбите на Йордан Павлов. Изложбата с 60-те пленерни творби на учениците може да бъде разгледана в галерия „Ларго” до 5 ноември 2014 г.

                                                                       Йорданка Манева

                                                                       помощник-директор НУИ „Добри Христов”


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия