Арт Галерия Ларго ще участва в първия Салон на галериите в НДК!

Начало / Новини | 20.04.2015

Арт Галерия Ларго ще участва в първото издание на Салон на галериите в НДК от 23 до 27 април. Ще представим някои от авторите, с които галерията работи от доста години: Александър Димитров, Бадуля, Валери Ценов, Лора Маринова, Николай Ангелов - Гари, Димо Миланов и Юлиан Йорданов. Очакваме Ви!

“САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” е най-новият проект на НДК в областта на визуалните изкуства, който ще се проведе за първи път тази година в периода 23 – 27 април. В рамките на четири дни пространствата на Двореца ще се изпълнят с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии на наши автори. Ще бъдат представени колекциите на много общински и частни художествени галерии от цялата страна. 
“Идеята е “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” да се превърне в ежегодно събитие, а участниците в него – галерии, автори и публика да се “срещнат и открият” на най-подходящото за целта място – Националният дворец на културата”, каза в аванс директорът на НДК Мирослав Боршош.

През четирите дни на “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” ще има специално организирани срещи, дискусии и “Творческа борса”, на която ще се дискутира и проблемът за лансирането на млади автори. 
Основен акцент в престижното събитие е откриващата изложба „Ретроспективно: Георги Божилов - Слона”, която ще събере за първи път в НДК всички почитатели на творчеството му. Откриването ще бъде на 24 април 2015 г. в 18:00 часа, а куратор ще бъде Анжела Данева. 

Официалното откриване на “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” ще бъде в 12:00 часа на 23 април 2015 г. във фоайето до ПРАВИТЕЛСТВЕН ВХОД, а творбите ще бъдат изложени в ЗАЛА 6 и прилежащите й фоайета в НДК. 

 


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия