"Заедно за приятел": благотворителна изложба

Начало / Новини | 20.05.2019

На 16 май, четвъртък, от 14:00 ч. до 20:00 ч. в Галерия Ларго беше открита сборна изложба- "Заедно за приятел". Варненски художници и галерии се обединиха в една обща кауза- събиране на средства за подпомагането на лечението на един любим варненски художник и приятел.

Изложбата организират галерии "Ларго", "Арт Маркони" и "Папийон", Сдружението на Варненските художници и авторите: Борислав Кузманов, Валентина Чернева, Велина Гребенска, Венцислав Марков, Георги Кенаров, Евелина Илиева, Захари Захариев, Иван Обретенов, Костадин Петков- Коцето, Лъчезар Радов, Лора Маринова, Марина Русева, Милен Маринов, Миряна Койнова, Ненко Чернев, Николай Лазаров, Николай Русев, Паруш Парушев, Пет Папазова, Росен Германов, Светлин Ненов, Стефан Сефанов, Явор Витанов, Явор Григоров и Яна Любенова.

Експозицията представи дарени от организаторите творби, чиито цени бяха със специално намаление. Всички пари, събрани от откупени творби, отиват изцяло за лечението на нашият скъп приятел и колега.

След края на вернисажа, творбите бяха представени в Депото на Галерия Ларго и тези, които все още не са откупени, са налични за закупуване на същите цени, на които са били обявени.

Благодарим на всички, които се отзоваха, дариха, откупиха творба и помогнаха с разпространяването на информацията за тази изложба. Поводът, по който се събрахме, не бе от щастливите, но от резултатите, които постигнахме, стана видно, че варненската художествена общност вярва в едно- трябва да сме добри и да си помагаме един на друг. Тази изложба още повече ни сплоти всички нас- галерии, художници и ценители, а Милен Маринов, един от главните инициатори на това събитие, когато приключи изложбата, с особено вълнение възкликна: "Ние направихме нещо голямо!". И то е така.

На всички, които се включиха по един или друг начин, благодарим от сърце!


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия