4 Международен Екслибрис Конкурс Варна гостува на НЧ "Просвета 1927"- кв. Аспарухово

Начало / Новини | 20.12.2021

На 20 декември 2021 изложбата със селектираните творби в четвъртото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна ще достува на Народно Читалище "Просвета 1927" в центъра на китния варненски квартал Аспарухово.

Читалището е партньор на галерия Ларго в конкурса още от първото му издание и експозицията ще гостува в изложбения му салон по покана на уредника на галерията- художника Живко Дончев. Жителите на Аспарухово ще могат да се докоснат до магията на малката графика и екслибриса до 20 януари 2022 година.

Изложбата ще бъде открита от Директора на конкурса и на Арт галерия Ларго, г-жа Нели Вълчева, която ще разкаже за тазгодишното издание и неговите призьори.

Международен Екслибрис Конкурс Варна е биенале, провеждащо се в морската столица от 2014 година, а негов главен организатор е Арт Галерия Ларго. От първото си издание до сега конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд Култура. Тази година участие взеха 210 автори от 38 държави, а първата награда беше присъдена на беларуския художник Иван Русачек. Българският художник Христо Найденов беше удостоен с Първа награда на името на Йордан Петков, основател на галерия Ларго и основен спомоществовател на конкурса. 


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия