Покана за участие в сборна изложба- акварел "Духът на България" в рамките на Трето Международно Триенале "Духът на акварела"- Варна 2022

Начало / Новини | 27.05.2022

Арт Галерия Ларго кани всички художници, които работят в областта на акварела, да участват в сборна изложба- акварел "Духът на България" в рамките на Трето Международно Триенале на Акварела "Духът на акварела"- Варна 2022.

Статут:

Име на изложбата: „Духът на България“
Тема: Темата е свързана с българския дух, така, както всеки от нас го разбира. За един това е прекрасен родопски пейзаж, за друг това е лунна пътека по морската шир, за трети – усмихнатото лице на красива девойка, а за четвърти – забързания ритъм на големия град… Темата е всеобхватна и е избрана с цел максимално да улесним авторите в творческата им изява. Всеки от нас си има любими неща/места, свързани с родината, чието споменаване или изобразяване го карат да му се свие стомаха или да му заседне буца в гърлото. Очакваме от авторите да интерпретират темата така, че ние, зрителите да усетим как те чувстват своята България.
Размер на творбата: до 38/56 см
Краен размер на творбата с рамка и паспарту: 52/70 см. Допуска се толеранс от 2 сантиметра в крайния размер на творбата с рамката.
Период на селекция: 28 май – 30 юни 2022
Уведомяване на селектираните автори: 01 – 02 юли 2022
Период за изпращане: 02 – 09 юли 2022
Откриване на изложбата: 14 юли 2022
Период на изложбата: 14 – 27 юли 2022, Арт Галерия Ларго, Зала 1

В изложбата ще бъдат включени до 20 автора. Всеки селектиран автор ще има възможност да участва с две творби.

Авторите, които желаят да участват в изложбата, моля да изпратят на имейл office@largogallery.com следната информация: кратка творческа биография (формат .doc или .pdf), телефон за контакт и снимки на творбите, с които биха желали да се представят. Снимките трябва да са във формат .jpg, не по-големи от 2 мегабайта всяка. Моля в името на файла да бъде включено името на автора, на творбата и нейния размер. Всеки автор може да изпрати до 10 файла с различни творби.
Всички творби, включени в изложбата, ще трябва да бъдат свободни за продажба.


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия