Лили Кючукова

Начало / Автори / Лили Кючукова


Лили Кючукова е родена на 5 септември 1958 г. Завършва през 1983 г. Факултета по Изобразително Изкуство във Велико Търновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. От 1991 е член на Съюза на Българските Художници. Лили работи в областта на фигуралната живопис и акварела. Има реализирани над 30 самостоятелни изложби в България и чужбина, най-вече във Франция. Нейни творби в България са притежание на ГХГ – София, ГХГ – Пловдив. Така също и на много частни колекционери, както в Европа – Франция, Холандия, Германия, Швейцария, Белгия, Италия, Испания, така и в Австралия, и Америка. 

„И така, маслената живопис не само е още жива, а в случая с Лили тя има и свой индивидуален и новаторски аспект, завладяваща, без да бъдат пренебрегнати техниките и търсенията от миналите векове. Виждам в изложените платна радост от живота и чувственост…. Без съмнение Лили Кючукова твори със страст, водена от своя инстинкт, решителност и очарование. Ето защо стойностите и цветовете могат сами по себе си да постигнат обемност, сенки и светлини, плът и тъкани и пространство като оставят отворена вратата за въображаемото.“

- Robert Fajon, Galerie Ovadia, Nancy 2007

 

 

Налични творби на автора:

Изложби в Арт Галерия Ларго:


Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия