Да докоснеш Пикасо

самостоятелна изложба – живопис на Димитър Войнов- син
14.10. - 02.11.2021

Да докоснеш Пикасо

Начало / Изложби / Да докоснеш Пикасо

Към творбите

От 14-ти октомври 2021 Арт галерия Ларго ще представи за втори път със самостоятелна изложба в своите салони брилянтния рисувач Димитър Войнов - син. Експозицията се нарича „Да докоснеш Пикасо” и в нея награденият с приза "Художник на десетилетието 2008 - 2018 на Галерия Ларго" автор ще покаже най-новите си творчески търсения, провокирани от картините на прочутия новатор на 20-ти век Пабло Пикасо.

Цялата изложба включва картини от едноименния цикъл „Да докоснеш Пикасо”. Темата вълнува художника вече повече от година и след изложбата му това лято в Трявна, Войнов за втори път ще представи картини от цикъла в своя самостоятелна изложба. В основата на всяка от творбите е картина на известния кубист. От композицията на испанеца тръгва разработката на българина. Интересната тук е симбиозата между живописните образи на двамата творци. Гледайки картините, зрителят има чувството, че художествения свят на Войнов-младши като че ли е влязал в картините на Пикасо и е започнал там свой собствен живот. Действително провокацията е голяма. Стилът, колоритът, композиционните решения, времето и епохата – всичко отдалечава двамата автори един от друг. И въпреки това картините на Митко са като един прозорец на времето, който ни кара да прелетим не само от една епоха към друга, но и както в прословутия „Да бъдеш Джон Малкович” да се промушим леко от имагинерния свят на единия художник в този несъществуващ, но толкова прочут и известен свят на другия. И ако заимстваме прочутата сентенция от филма, че човек е най-наясно със себе си, едва когато е в кожата на друг, може би ще повярваме, че настоящата изложба е като един опит на Войнов да погледне на себе си и на своето творчество отстрани и да си направи самооценка.

Очакваме ви на откриването на 14 октомври 2021, от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум 8. Повече снимки на творбите вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com. Изложбата продължава до 02 ноември 2021.

За художника:
Димитър Войнов – син е роден на 20 септември 1971 г. в София. През 1990 г. завършва Художественото училище “Ил. Петров” в София, а през 1997 – магистратура по стенопис в НХА, София. От 1998 г. досега има над 60 участия в групови изложби в България и Европа и повече от 40 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Варна, Трявна, Фрайберг и Берлин - Германия, Франция, Люксембург. Димитър Войнов е лауреат на годишна награда за живопис на галерия “Триадис” (2004), галерия “Възраждане”, Пловдив (2005), фирма “Красная линия”, София (2008). Негови картини са собственост на колекции в България, Швейцария, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Испания, Англия, Италия, Холандия, Португалия, САЩ. Димитър Войнов - син е носител на приза "Художник на десетилетието на Арт Галерия Ларго 2008 - 2018". Живее и работи в София.

                                                               

                    Нели Вълчева, галерист

 

Медиите за нас:

-БНР- Радио Варна
-Програмата.бг
-Visit Varna
-Диаскоп
-Trio.bg
-
moreto.net
-БНТ- Линия култура

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Госпожиците от Авиньон, Димитър Войнов-син / Арт галерия Ларго

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Госпожиците от Авиньон

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Странстващи акробати

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза I

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Музика

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Ангел

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза II

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза III

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Троен портрет

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза IV

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Гълъб III

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Двама акробати с куче и муза

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза VI

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Муза V

Димитър Войнов-син

Да докоснеш Пикасо

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Гълъб II

Димитър Войнов-син

Цикъл "Да докоснеш Пикасо" - Гълъб I

Димитър Войнов-син


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия