Изложба в памет на рано напусналия ни Страхил Найденов в галерия "РосАрт" в Плевен

Начало / Новини | 02.09.2021

В галерия „РосАрт“, намираща се в хотел „Ростов“ в Плевен се откри изложба в памет на напусналия ни Страхил Найденов, който вчера, 2 септември 2021 г., трябваше да празнува 48-мия си рожден ден.
Изложбата бе представена на плевенската публика от съпругата на художника, двете им прекрасни дъщери и Директора на варненската галерия "Ларго" Нели Вълчева. В нея публиката може да види част от последните творби на Страхил, да зърне инструментите, с които той е обработвал тежките си материали и да усети духа му, който се е запечатал завинаги в мозаечните му пана и скулптури

"Въпреки това духът му присъстваше осезателно по време на събитието. Не само чрез снимката му и инструментите, с които с безкрайно търпение, любов и всеотдайност изсичаше всеки тесер за своите неподражаеми творби, а и чрез мощните послания на творбите му, оригиналния му стил, новаторските му модулни мозайки, ефирните пана, разпознаваемите му скулптури… И макар тъгата от неговото физическо отсъствие да беше константа, все пак емоцията на красотата и завладяващата сила на изкуството му бяха доминиращи."
- разказва репортерът Даниела Дочева.

Експозицията "O Fortuna" в памет на плевенския мозаист Страхил Найденов може да бъде посетена до края на септември 2021 г. в галерия „РосАрт“- хотел „Ростов“, Плевен.
Повече за изложбата може да прочетете в сайта на "Духът на Плевен"


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия