Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018 гостува на НХГ "Цанко Лавренов", Пловдив

Начало / Новини | 09.12.2019

На 9 декември от 13:30 часа експозиция със селектираните творби от третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018, огранизиран от Арт Галерия Ларго, бе представена в Националната Художествена Гимназия "Цанко Лавренов" в гр. Пловдив. Млади творци, както и жители на артистичния град, ще могат да се насладят на богатата и отлично подбрана екслибрис колекция, която бе показвана в няколко български училища тази година.
Третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018 се откри лятото на 2018-та година. Биеналето беше посветено на класическите графични техники. На адреса на галерията бяха получени 770 творби на 313 автори от 38 държави. В топ три на страните с най-много участващи творци са Русия с 42 автори, Китай и Турция с по 31 автори. От България бяха получени екслибриси от 25 художници. Имаше доста творци - световно признати имена в областта на малката графика и екслибриса, които изпращат свои творби за участие в нашия конкурс за първи път, което показва, че Международен Екслибрис Конкурс Варна придобива все по-голяма популярност и се утвърждава като значимо и важно събитие в календара на конкурсите от подобен род в света.
Заповядайте в НХГ "Цанко Лавренов", ул. Янко Сакъзов 2, гр. Пловдив да разгледате експозицията със селектираните творби от Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018.


Назад към новините

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия