The Team

Home / About The Gallery / The Team

Nelly Valcheva

Нели Вълчева

Директор, основател на галерията

Нели Вълчева завършва езикова гимназия и ИУ – Варна. Има две магистърски степени по счетоводство и по бизнес администрация. Тя има над 15 години стаж като мениджър в различни компании – в електронни медии, в компютърния бранш и в банка. През 2005-та година заедно с Йордан Петков създават малка семейна фирма за електроника „Ларгонет”, чийто управител е до днес. През 2008-ма година Нели Вълчева основава заедно с Йордан Петков Арт Галерия Ларго, като развива и утвърждава галерията през всички години досега. От създаването си галерията не е спирала нито за ден своята работа. Под ръководството на Нели Вълчева галерия Ларго е организирала над 185 изложби, представила е повече от 500 художници от цял свят. Нели е идеен инициатор на изложба-конкурс на учениците от НУИ „Добри Христов” - Варна, която има 10 издания, на Международен Екслибрис Конкурс Варна, който има вече три издания. По нейна инициатива галерията осъществява няколко уникални и иновативни проекти в страната и чужбина.

Jordan Petkov

Йордан Петков

Основател на галерията

Йордан завършва МЕИ – Варна. Работи като преподавтел във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров", като програмист в СЖ Експресбанк, а от 2005-та година създава заедно с Нели Вълчева семейна фирма, занимаваща се с производство на електроника. През 2008-ма двамата основават Арт Галерия Ларго. Йордан бе стожер на галерията, морална и материална опора на нейния екип. Любовта му към изкуството намери своя израз в създаването и поддържането на този оазис на красотата. Галерията беше за Данчо мисия – мисията да дадеш нещо важно на другите, да създадеш нещо ценно и полезно за обществото. Той винаги е вярвал, че галерията създава нещо, което не може да се измери в пари, нещо, което е отвъд дребното, незначителното, че тя е място за красота, за духовно пречистване, дом на нещо безценно и непреходно – изкуството. На 7 ноември 2020 година Йордан напусна този свят. Но неговата трета рожба – галерия Ларго, е все още тук и ще бъде тук, за да го помним и да продължим чрез нея неговото дело.

Svetoslava Savova

Светослава Савова

Галерист, мениджър логистика, ръководител Ателие за рамки Ларго

Светослава има бакалавърска степен по икономика на индустрията от ИУ - Варна и магистърска степен по корпоративни финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Велико Търново. От 2009 до 2012 година е галерист в Арт Галерия Ларго. В момента Светослава е отговорна за логистиката и митническото представителство в международните проекти на галерията. По нейна идея се създава Ателие за рамки ЛАРГО, което подпомага дейността на галерията и което тя ръководи. Неин реализиран проект е бранда SmirrorS, за производство на единствените по рода си в България светещи огледала.

Milena Dimitrova

Милена Димитрова

Галерист, специалист социални медии

Милена Димитрова завършва варненското Национално училище по изкуствата “Добри Христов” със специалност “Живопис” през 2014-та година, а през 2018-та се дипломира от Великотърновски университет “Свети Свети Кирил и Методий” със специалност “Изящни изкуства- Живопис” в курса на проф. Николай Иванов. По време на обучението си прекарва един семестър в Италия, Сицилия- Катания по програма Еразъм, където учи италианска живописна школа в Accademia di belle Arti di Catania.

Веднага след дипломирането си от ВТУ, подтиквана от силната си жажда за изкуство, тя започва работа като галерист в Арт Галерия Ларго, която е семеен проект на родителите ѝ Нели Вълчева и Йордан Петков. Редом с тази отговорност, тя продължава да твори, предимно в областта на живописта, и активно да развива уменията си. Погледът на Милена като художник подпомага работата ѝ като галерист и тя извлича най- полезното от “двата свята”, за да успее да изгради устойчива връзка между галерист и художник.