Николай Ангелов - Гари

Начало / Автори / Николай Ангелов - Гари


Николай Ангелов – Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” със специалност ,,Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има над 20 самостоятелни изложби във Варна, Бургас, Карлово, Пловдив, Карнобат и София и множество участия в сборни експозиции. Николай Ангелов – Гари има шест самостоятелни изложби в Арт Галерия Ларго – „Приказка” (2012), „Нов ден” (2013), „Любовни пространства” (2014), „Полет над деня“ (2016), "Тържество на радостта" (2018) и „Спасение има“ (2021). През 2014 г. Гари печели Наградата на СБХ за млад художник на Националната изложба „Приятели на морето” в Бургас. През март 2015 г. Николай Ангелов – Гари спечели Голямата награда „Златният Езоп” на XXII-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, Габрово 2015. Носител е на приза „Художник на десетилетието 2008-2018” на Арт Галерия Ларго. Работи и в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003), на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007) и на стенописи в Троянския манастир (2016). От 2012 г. е член на Българското иконографско сдружение. Живее и работи в Бургас.

  „…Работя във всички сфери на изобразителното изкуство, което ми помага да виждам винаги от различен ъгъл и по нов начин нещата, които правя.

  Животът ми винаги е бил и вярвам, че ще бъде рисуване. Всеки миг, в който творя, ме изпълва с щастие, носи ми радост и усилва вярата ми, че това е моето призвание; нещото,  което трябва да правя.

  Вълнувам се от човека, от неговите състояния. Опитвам се да погледна в душата му. Изобразявам хората не така, както изглеждат, а такива, каквито биха били в един идеален свят – светът, в който живеят мечтите ни. „   

Николай Ангелов- Гари

 


Булка

Булка

Принцеса

Ангел I

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия